Beter slapen! Dat doe je met Essentiële Oliën - Oil2Bloom

Beter slapen! Dat doe je met Essentiële Oliën

goed-slapen

Beter slapen! Welke essentiele olien kan je gebruiken om goed te slapen?

In dit artikel ga ik je wat meer vertellen welke essentiele olien jou kunnen helpen om een goede nachtrust te hebben.

Beter slapen met Lavender

Sowieso is Lavender één van de meest gebruikte en meest gekende oliën voor een goede nachtrust en uiteraard is dat een hele goede.

Maar ik heb wel gemerkt dat dit voor sommigen voldoende is maar voor anderen dan weer niet.

Beter slapen voor hoogsensitieve mensen en bij overprikkeling

Ik wil je sowieso één van mijn favorieten aanraden en dat is Stress Away. Dit is echt een aanrader voor al wie Hoogsensitief is of gewoon een dag met veel te veel prikkels had.

In de diffuser helpt het om spanningen te kalmeren en een diep gevoel van vrede te bezorgen. Wanneer het op de voetzolen wordt gemasseerd, kan het een prachtige opmaat zijn voor een diepe nachtrust.

In deze blend zit naast Lavender en Copaiba ook vanilla, limoen, cederhout en ocotea in.

Beter slapen, maar ook diep slapen

Een andere essentiele olie die echt de moeite waard is om te gebruiken is Vetiver. Vetiver heeft natuurlijke sedatieve eigenschappen.

Vetiverolie werkt kalmerend en stabiliserend. Vetiver, een van de oliën met de meeste sesquiterpenen, is bestudeerd door Dr. Terry Friedmann voor verbetering van het gedrag van kinderen. Vetiver kan helpen met stress om te gaan en te herstellen van emotioneel trauma en shock. Vetiver heeft een geschatte ORAC van 742.792 wat enorm hoog is. ORAC is een methode om de antioxidant waarde uit te drukken.   Dit is de potentiële kracht en mogelijkheid om vrije radicalenactiviteit en schade te neutraliseren.

Wat ik merk is dat het vooral helpt om je brein dat over en weer blijft malen, stop te zetten. En dan is Vetiver ideaal als jij iemand bent die tot de laatste minuut voor het slapengaan blijft werken of computeren of voor mensen die in shift werken.

Hoe kan je deze oliën gebruiken?

Het makkelijkste is diffusen, maar niet iedereen heeft meerdere diffuser en als je er maar ééntje hebt, gebruik je die meestal in de woonkamer.

Ik vind het slim om dan een rollon flesje te maken en in een aparte video toon ik je hoe snel je zo’n rollertje kan maken. Je doet in het rollertje een draagolie zoals amandelolie, avocadoolie, of een andere draagolie, voegt een 5 à 10 dropjes essentiele olie toe et voila. Rol over je hart, rol over de bodem van je voeten en de olietjes kunnen hun werk doen.

Beter slapen zonder nachtmerries

goed-slapen

Heb je nu een kind dat slecht slaapt omdat het nachtmerries heeft of gewoon wat angstig is in het donker dan zou je kunnen denken aan Juniper. Juniper wordt ook wel de olie van de nacht genoemd.

Beter slapen is belangrijk

Als je niet genoeg slaap krijgt, verzwakt je immuunsysteem, ga je sneller gewicht bijkomen en word je knorrig.

Ik hoop dat al deze tips voor jou bijdragen aan een heerlijke diepe nachtrust.

Benieuwd naar meer?

Benieuwd naar hoe ik essentiele olien nog meer inzet om te leven met een gevoel van een echte Godin, download dan mijn gratis cadeautje – je kan je hieronder aanmelden!

Altijd, wees voorzichtig met de essentiële oliën die je gebruikt. Niet alle oliën zijn van goede kwaliteit en niet alle zijn geschikt voor op de huid of inname. Essentiële oliën werken heel krachtig en de huid absorbeert deze ook zeer snel. Ik gebruik ALLEEN de Young Living Essentiële Oliën en het zijn voor mij de enige oliën die ik vertrouw voor mezelf en mijn familie. Om meer te leren over hoe jij kan starten, lees je hier.

Leave a Reply 10 comments

sharon faes Reply

Goeie avond Katinka,
Bedankt voor de tips. Ik gebruik ook de lavendel en orange in de diffuser voor een heerlijke nachtrust.
Ik pas het ook toe in de draagolie met 10 druppeltjes stress away en dit mengsel breng ik aan op mijn voetzolen. Dit neemt werkelijk de stress weg en ik kan er beter van slapen.

Cindy Timmers Reply

Hey Katinka, Sinds jouw opvolginggesprek ben ik aan de slag gegaan met Lavender en Stress Away. Het helpt echt goed om beter in te slapen. Het nachtpiekeren is stukken minder. En de dagen dat ik een echt vol hoofd heb, smeer ik rutavala onder mijn voeten. Dan voel ik me echt letterlijk helemaal ontspannen. Super die olietjes. Een nachtrust is zo belangrijk! De basis van de dag erop ….

Lisette de Zwart- Uding Reply

Ik ruik, al liggend in bed, aan een mini flesje met thieves en sinds ik dat doe (sinds de staaltjes challenge) slaap ik veel sneller in een veel beter, minder onrustig.
I ❤ Thieves

Daniëlle Franssen Reply

Boh, Ik kan er soms zo moedeloos van worden wanneer ik te weinig slaap. Maar ik weiger er een chemisch oplossing voor te zoeken. Bedankt voor de duidelijke tips. Ik ga met de olie aan de slag!

Marianne De Maeyer Reply

Lavendel maakt al heel lang deel uit van mijn leven en ik gebruik deze op vele manieren, ja zelfs in de keuken. Omwille van de relaxerende en kalmerende factor gebruik ik lavendel het meest. In de zomer hou ik er van om een drupje lavendel ethersiche olie op mijn hoofdkussen te doen als extraatje om muggen weg te houden, dubbel goed slapen dus 😉

Resy Simonis Reply

Dank je wel Katinka voor al deze tips. Slecht slapen is niet altijd even best voor je humeur, dus ik ga ze zeker uitproberen.

    Katinka Reply

    Ja, ik ben ook geen mens als ik niet genoeg slaap!

Marjan Duif Oom Reply

Sinds kort doe ik het ook. Ik neem mijn flesje Lavendel mee naar de slaapkamer en zet het naast mijn bed. Voor ik ga slapen doe ik al StressAway even in de diffuser – of ik ruik er aan. En dan gaat Lavendel dus mee naar boven. En ja, wanneer ik niet snel genoeg in slaap kom dan ruik ik er aan EN ik doe een drupje op mijn polsen. En het werkt prima hoor 🙂 Toch lijkt Vetiver me ook erg fijn, die gaat op mijn wensenlijstje!

Inge Reply

Hey,
Ik heb nu 2 dagen mijn starterspakket en heb mijn man een lavendel bad geadviseerd voor het slapengaan. Hij had al weken last van te vroeg wakker worden. Hij heeft zalig kunnen doorslapen en was fris en monter opgestaan de dag erna. 🙂

    Katinka Reply

    Wat zalig zeg! Dat vind ik de fijnste reacties om te horen. Daar doen we het voor hee!

Leave a Reply: