Blog - Oil2Bloom

3 chemische ingrediënten in je dagelijkse verzorging

Chemische ingrediënten in je dagelijkse verzorging

Er zitten vaak chemische ingrediënten in je dagelijkse verzorging. Heel wat jaren geleden zag je mij regelmatig in de Parfumerie. Ik kon genieten van alle kleurtjes en geurtjes. Het is eigenlijk grappig hoe ik mij meer opmaakte toen ik jong was dan nu. Nu vind ik een mooie gave huid voldoende.

Hoe vaak ben ik niet in de val gelopen van dure crèmes die je een rimpelvrije strakke huid beloven tesamen shampoos voor glanzende en makkelijk hanteerbare haren.

Toen ik jaren geleden ontdekte dat mijn lichaam totaal verzuurd was, ging ik op avontuur naar een base lichaam. Ik wilde er alles aan doen om op een natuurlijke manier van binnen helemaal terug schoon te worden.

Meer dan voeding alleen

Dit betekende dat ik verder moest dan voeding alleen. Ik pakte ook mijn poetsmiddelen en mijn verzorgingsproducten aan.

Er ging een hele nieuwe wereld voor me open. Ondertussen heb ik er ontzettend plezier in om mijn eigen maskers, crèmes en badverwennerijen te maken. Mijn huid heeft er nog nooit zo gaaf uit gezien en nog steeds blijven de rimpeltjes achterwege. Yeaaahhh! En een mooi neveneffect is dat mijn portemonnee er wel bij vaart. Centjes meer voor dat extra jurkje. Weer yeaaahh!!

Het is echt onvoorstelbaar hoeveel rommel er in onze dagelijkse producten zit. En natuurlijk zal dat ene productje geen kwaad kunnen. Maar heb jij al wel eens geteld hoeveel productjes je in jouw badkamer hebt staan. Ik durf met zekerheid gokken dat het er meer dan 10 zijn.

Chemische ingredienten in je dagelijkse verzorging die je zeker wilt vermijden

Sodium Lauryl Sulfaat oftewel SLS

Dit ingrediënt wordt gebruikt in vloerreinigers zowel als in shampoos, bubbelbaden en douchegels. Het zorgt voor een schuimend effect.

Phtalaten

Dit ingrediënt zorgt ervoor dat de geur van het product beter uitkomt. Het kan dus aan bijna elk product worden toegevoegd. Phtalaten worden geassocieerd met onvruchtbaarheid.

Parabenen

Parabenen zijn bewaarmiddelen die ook weer in heel wat producten voorkomen. Het zijn chemische producten die op oestrogenen lijken en dus de hormoonbalans ongewenst beïnvloed.

Er zijn nog wel meer ingrediënten die ik liever vermijd. En om het mezelf makkelijk te maken, ging ik gewoon over op alles zelf maken.

Wil jij een Essentiele olie – zelfzorg plan?

Voor rust, slaap en relax – voor je voeding – voor je beweging – voor je emoties!

Echt zin in meer?

Wil je meteen aan de slag met zelfgemaakte verzorgingsproducten? Ik heb meer dan 75 recepten vind je in het beYOUtiful e-book.

Dit e-book maakt onderdeel uit van onze Team Academy waar je verschillende beauty, huishouden en wellness cursussen vind. Wil jij deel uitmaken van het team? Bestel dan snel de starterkit met 12 Essentiële Olien en een diffuser – die je voor alle cursussen nodig hebt HIER.

Als extra bonus krijg jij omdat je via MIJ bestelt deze extra’s:

  • ♥ Een 14 dagen Uitdaging om je kit te leren gebruiken
  • ♥ E-book Natuurlijk Huishouden© met recepten voor een schoon & gifvrij huishouden
  • ♥ E-book BeYoutiful© met recepten voor natuurlijke huidverzorging
  • ♥ E-book 30 Recepten voor de diffuser
  • Cursus “Manifesteer het leven van je dromen met de kracht van Essentiële Oliën en de Maan”
  • Cursus Zoopharmacognosie (essentiele olien voor dieren)
  • Cursussen en ebooks fertiliteit, zwangerschap, babies, kinderen
  • ​♥ Programma Detox voor Vrouwen
  • ♥ Een persoonlijke intake om jouw PERSOONLIJKE OLIE PLAN “POP” op te maken
  • ♥ Toegang tot de exclusieve BLOOM klanten ledenomgeving waar je behalve de uitdaging en e-books nog meer leuke tips te weten komt.

Mijn vraag aan jou

Hoeveel verzorgingsproducten gebruik jij per dag? En zou je overwegen om over te schakelen naar zelfgemaakte producten?

1 2 3 10