Breng je chakra’s in balans met essentiële oliën - Oil2Bloom
breng je chakra's in balans

Breng je chakra’s in balans op een eenvoudige, snelle, efficiënte manier. Met essentiële oliën.

Chakra’s, je zal er al wel eens van gehoord hebben. Het zijn termen die je vaak hoort waaien bij yogalessen, meditaties,… Het klinkt misschien wat zweverig, maar ik hoop het heel eenvoudig uit te leggen.

Dit is een gastartikel van Cindy Timmers – Team Oil2Bloom lid

Breng je chakra’s in balans – Wat zijn chakra’s?

Chakra’s zijn energievelden in ons lichaam. Je hebt er 7 in je lichaam. Ik licht ze straks verder toe.  Deze punten zijn van groot belang om ons goed in ons vel te voelen en onze emoties in balans te houden.

Chakra is een woord uit het Sanskriet en betekent letterlijk “wiel”.  Eigenlijk kan je een chakra zien als een tandwiel en elk tandwiel is verbonden met de volgende. Om de tandwielen te laten draaien, mooi in beweging te brengen heb je dus verbinding nodig tussen de chakra’s. Je kan dus niet eentje uitschakelen, want dan werkt de rest ook niet meer.  Ze zouden mooi in verbinding moeten staan met elkaar. Eerst zou je goed geaard moeten zijn, om daarna te werken aan onze andere energiepunten.

In mijn opleiding als kleurcoach besefte ik nog maar eens hoe belangrijk deze chakra’s zijn voor ons welbevinden en onze gezondheid.

Nu pas ik dagelijks het gebruik van de chakra’s toe door de kleuren juist in te zetten, maar soms lukt het even niet en dan kunnen de essentiële oliën van Young Living een oplossing bieden.

Waarom zou jij je chakra’s in balans brengen – Wat is het voordeel voor jou?

Heel eenvoudig. Als er één wieltje niet draait, dan stopt de hele ketting wieltjes (chakra’s) met draaien. Met andere woorden … je komt vast te zitten in bepaalde situaties in je leven. Het is belangrijk om te ontdekken welk tandwieltje extra aandacht nodig heeft zodat de ketting weer in zijn geheel gaat werken.

De zwakste schakel houdt immers alles tegen. En houdt je optimale welzijn tegen.

Gelukkig zijn er essentiële oliën die je weer in balans kunnen brengen.

Breng je chakra’s in balans met essentiële oliën – Hoe werkt dat?

Welke chakra’s zijn er en hoe kan ik essentiële olie inzetten om ze te activeren?

ps: je kan ook meteen naar beneden scrollen voor een bijzondere verrassing voor jou!

pss: vergeet niet de gratis Godinnenkit te downloaden HIER

Download de gratis Godinnenkit

De 7 chakra’s op een rijtje:

breng-je-chakras-in-balans

1, Root Chakra ( basis chakra of stuitchakra):

Deze chakra bevindt zich ter hoogte van je stuitje. Deze zorgt ervoor dat we goed geaard zijn, geworteld met de Aarde. Het zorgt voor het loslaten van angsten, agressie, woede. Kortom we staan met onze twee voeten op de grond, we mogen er zijn. En we dienen te overleven eten, drinken, slapen. Heb je weinig energie, voel je je futloos, dan start het hier.

Ondersteunende olie: Sandelwood, Vetiver, Cederwood, en de blend  Grounding.

2, Sacral Chakra ( Sacrale Chakra, Heiligbeenchakra)

Deze Chakra bevindt zich ter hoogte van onze navel en regelt onze sociale relaties, onze seksualiteit en onze creativiteit. Heb je een trauma of een nare situatie ervaren zal je dit letterlijk voelen in je onderbuik. Het zijn je meest intense emoties. Heb je moeite om gebeurtenissen een plek te geven, om los te laten? En zou je graag terug vrolijk door het leven gaan? Laat je dan inspireren door de ondersteunende olies van Young Living.

Ondersteunende olie: ylang ylang, clary sage, en de blends Peace &  calming, of Inner Child.

3, Solar Plexus Chakra ( Zonnevlecht Chakra)

Deze chakra is de bron van onze persoonlijke energie. Het is de bescherming van je eigenwaarde, je vertrouwen, vrijheid, je zelfbeeld en zelfvertrouwen. Een hele boterham, niet. Maar wel een heel belangrijke. We mogen zijn, wie we zijn en ons daar naar uiten.

Ondersteunende olie: lemon, basil,  Juniper, vetiver, of de blends citrus  fresh en acceptance.

4, Heart Chakra (Hartchakra):

Ons hart is onze verbinding tussen de basischakra’s en de hogere chakra’s.  Deze komt meestal op het einde tevoorschijn. Eerst ontwikkel je 1,2 en 3 om daarna te gaan naar 5,6 en 7. De hartchakra zorgt voor de harmonie tussen beide werelden. Het is omarmen wat we graag hebben en afstoten wat niet  bij ons hoort vanuit je hart. Je grenzen aangeven. Liefde ontvangen en krijgen door je open te stellen vanuit je hart.

Ondersteunende olie: Rose, Geranium, Jasmine, Cederwood, en de blend  Joy.

5, Throat Chakra ( keelchakra)

Deze chakra is je bron van communicatie en je eigen veilige haven. Het  uiten van je gedachten , gevoelens, verlangens, kan je pas doen als je je veilig voelt. Het communiceren kan op allerlei vlakken gesproken,  geschreven, via beelden, bewegingen… Maakt niet uit op welke manier,  zolang je er maar gebruik van maakt.

Ondersteunende olie: lemon, tea tree, patchouli, lemongrass, en de blends Hope en Valor.

6, Third Eye chakra (Derde Oog Chakra, Voorhoofdchakra)

Ons groot inzichtenveld, het stimulatief denken bevindt zich in ons voorhoofdchakra.  Als je ineens een inzicht krijgt grijp je wel eens naar je voorhoofd. “Waarom heb ik dat niet eerder gezien of gevoeld?” het is ook nachtelijk denken en verwerken in onze dromen. Slaap je minder goed gebruik dan eens een van onderstaande oliën. Ze kunnen je echt helpen om  meer rust te vinden in je hoofd.

 Ondersteunende olie :  Lavender, Rosemary, peppermint, helichrysum, en   de blends  Stress Away, White Angelica, Awaken en Transformation.

7, Crownchakra  ( Kroonchakra)

De laatste chakra is het centrum van onze spiritualiteit. Het zijn onze dromen en wensen helder hebben. Onze intuïtie die aanwezig is. Onze innerlijke alarmbellen en toestemmingen, zeg maar. De verbinding met  hoger kosmisch gegeven.

Ondersteunende olie : Mirth, Frankinscence, Jasmine en de blends nspiration, Three Wise men.

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: