Een droombord - 5 manieren waarop een droombord je helpt

Een droombord en de 5 manieren waarop een droombord je kan helpen om je doelen te bereiken.

Stel jij doelen voor jezelf, zowel in je persoonlijke leven als voor je bedrijf? Zo nee, hoe weet je dan dat je groeit of vooruitgang boekt?

Wanneer was de laatste keer dat je jezelf toestond te dagdromen over het soort leven dat je wilt?

Wat is jouw WAAROM, de reden achter alle lange uren die je aan je bedrijf besteedt? Het maken van een droombord of visionboard is de afgelopen jaren een populaire activiteit geworden. Een droombord  is gewoon een hulpmiddel waarmee u jouw dromen en jouw doelen kunt visualiseren. Hoe zo, vraag je? Laten we de manieren verkennen …

Een droombord helpt je focussen

een droombord helpt je focussen

1. Droomborden zorgen ervoor dat je kunt focussen op wat belangrijk voor je is. Of je nu een persoonlijk vision board combineert met een professionele of ze allebei gescheiden houdt, nadenken over wat je wilt in het leven of in het bedrijfsleven dwingt je om prioriteit te geven aan wat belangrijk is. Wil jij je eerste huis kopen of verhuizen naar een warmer klimaat? Het plaatsen van een foto van jouw droomlocatie aan het strand zal je inspireren om harder te werken en je prijzen niet te ondermijnen. Je zal ook betere en snellere beslissingen kunnen nemen die richting je doel leiden.

Een droombord stimuleert je creativeve brein

een droombord stimuleert je creatieve brein

2. Visualisatie stimuleert de creatieve kant van je brein. Door jouw vision board in het zicht van je bureau of computer te plaatsen, herinner je jezelf dagelijks aan wat je wilt bereiken. Sommigen geloven dat het zetten op je nachtkastje je onderbewustzijn stimuleert voordat je naar bed gaat, waardoor je bij het ontwaken gemotiveerd raakt. Houd een notitieboekje bij de hand, terwijl je creativiteit stijgt, om eventuele ideeën op te schrijven voor een nieuwe cursus of coachingprogramma dat je wilt creëren.

Een droombord doet je nieuwe kansen opmerken

een droombord doet je nieuwe kansen zien

3. Door te focussen op doelen, herken je nieuwe bronnen of kansen. Door jezelf voor te stellen dat je in een warmer klimaat leeft (of wat je primaire doel ook is), word je gemotiveerd om naar dat doel toe te werken, maar je zult ook nieuwe kansen of middelen opmerken die er naar kunnen leiden om je doel te bereiken. Deze bronnen zijn er misschien altijd al geweest, maar nu je gefocust bent op je doel, zal je ze in een nieuw licht zien: als een manier om jou te helpen dat beoogde doel te bereiken.

Een droombord brengt je uit je comfortzone

een droombord brengt je uit je comfortzone

4. Breek uit je comfortzone door een groot, eng doel te stellen. Zit je vast in een sleur omdat je bang bent om uit je comfortzone te komen? Het erkennen van grote doelen – hoe eng en schandalig groot ze ook zijn – zal je helpen naar buiten te treden en nieuwe uitdagingen aan te gaan, allemaal in de naam van het bereiken van dat enge doel. Als het jouw doel is om op jouw favoriete conferentie voor een publiek van 5000 te spreken, dan zal je meer mogelijkheden gaan zien voor kleinere spreekbeurten. Deze kleinere optredens doen je vaak oefenen en vergroten je naamsbekendheid, dus wanneer de organisatoren van jouw favoriete conferentie adverteren dat ze op zoek zijn naar sprekers, ben je goed voorbereid om je naam in te dienen.

Een droom- of visionbord brengt je in actie

een droombord brengt je in actie

5. Het zien van een groot doel dwingt je uit de dagdroom en in actie te komen. Er gebeurt niets zonder enige actie van jouw kant. Vision boards zijn geen goocheltrucs; ze zijn in plaats daarvan een hulpmiddel dat je aanzet tot actie, omdat je eindelijk weet wat je uit het leven wilt halen. Visualiseer je ideale leven en benader deze elke dag met actiestappen die je naar dat ideale leven zullen leiden.

Een droombord maken, is gewoon leuk

een droombord maken is gewoon leuk

Afgezien van deze redenen, kan het maken van een droombord erg ontspannend en een leuke gezinsactiviteit zijn. Dus pak wat lijm en wat oude tijdschriften en begin met dagdromen!

Een droom- of visionbord maken? Dan mag je deze gratis workshop niet missen!

Dit en nog meer tips krijg je in de gratis workshop “Creëer het leven van je dromen met een droombord”

Leave a Reply 1 comment

greet Reply

Ik hou van het maken van droomborden. Ik heb er ondertussen al enkele in huis;-
Droomborden helpen mij om me te focussen op mijn doel(en) en niet af te dwalen of opgeslorpt te geraken in de beslommeringen van het dagelijkse leven.
En oh, het is zo superleuk wanneer je merkt dat je bepaalde doelen hebt bereikt!

Leave a Reply:error

Heb je genoten van dit blog? Deel het met de wereld :)