Emotionele balans met essentiële oliën - Oil2Bloom

Emotionele balans met essentiële oliën

emotionele-balans-met-essentiële-oliën

Emotionele balans met essentiële oliën. Essentiële oliën en emoties. Het is een goede combinatie. Want ze zorgen voor emotionele  balans en ondersteuning.

Wil jij komaf maken met negatieve of beperkte overtuigingen, wil jij dingen loslaten … dan kunnen essentiele olien een makkelijke ondersteuning geven.

Essentiële oliën en emoties

Het is een bewezen feit : geur en emoties hangen samen. Geur komt binnen via je neus en gaat zo heel snel door naar het limbische systeem, de plaats in je brein waar emoties opgeslagen worden alsook je geheugen. Als jij ooit een negatieve ervaring had terwijl je de geur van kaneel rook, dan ga je een gruwelijke hekel hebben aan kaneel. Vaak weet je zelfs niet van waar de afkeur komt.

Het tegenovergestelde is ook waar.

Als jij ooit een positieve ervaring had en een zeer gelukkig moment beleefde terwijl je kaneel rook, dan gaat kaneel je onmiddellijk weer die positieve gevoelens geven, zelfs al zit je in een file of stress situatie.

En dit is meteen de eerste manier waarop je met essentiele olien kan werken.

Maak 2 keuzes

Kies uit een aantal geuren diegene die je absoluut waanzinnig aantrekt, die je dagelijks als parfum zou willen dragen, die je over je slaapkussen zou willen sprayen weer en weer en weer. Dat is vast een geur waar een herinnering aan kleeft die positief was.

Kies ook diegene uit die je haat, waar je een gruwelhekel aan hebt, die je doet ineenkrimpen als de geur nog maar naderbij komt. Let op : niet zomaar een “mmm dit ruik ik niet graag geurtje”. Nee, echt een “haal dat bij me weg geur”.

Dit is vast een geur waar een herinnering aan kleeft die negatief was.

Beide geuren kunnen je ondersteunen.

De heerlijke geur gaat je helpen om positieve gevoelens te beleven. De weerstandgeur gaat je helpen om doorheen het negatieve te breken.

De tweede manier om je emoties te ondersteunen of te transformeren is werken met de eigenschappen van de plant en dus essentiele olie zelf.

Er zijn verschillende olietjes die je ondersteunen bij het loslaten van negativiteit, of je zelfvertrouwen versterken, of gevoelens van eenzaamheid, afwijzing kunnen transfromeren.

Waarom zou je emotionele ondersteuning willen?

Wanneer je een negatieve emotie ervaart zoals bijvoorbeeld verdriet, dan zitten we een tijdje met die emotie, maar op een bepaald moment gaan we dit “een plaats geven”. We bedoelen hier eigenlijk mee: het wordt tijd om de draad weer op te pikken. Maar wat er eigenlijk gebeurt is dat je deze emotie ook werkelijk ergens plaats in je lichaam. Als emoties blijven aanhouden, dan gaan deze op den duur zich op het fysieke vlak manifesteren.

Emotionele onbalans is altijd een voorbode van fysieke onbalans in je lichaam. Om onrustjes en ongemakken te vermijden is het daarom slim om preventief je emoties in balans te brengen.

Young Living Starterskit

Je kan de starterskit van Young Living heel praktisch gebruiken in je huishouden en verzorging maar ook echt inzetten voor het transformeren van emoties.

Emotionele balans met Essentiële olie Copaiba

Copaiba – en er is wat verwarring over hoe je het uitspreekt : Copaiba – copaiba – copueeeba – of wat denk je van copacabana.

Door het te associeren met copacabana weet je ook meteen waar het goed voor is. Een vrolijk humeur. Ideaal om te gebruiken op dagen dat niets gaat, dat je met het verkeerde been uit bed stapte. Het geeft je een gevoel van tevredenheid en “het leven is toch mooi”.

Dus heb jij nood aan wat copacabana gevoel?

  • Doe het in de diffuser.
  • Of voeg een paar drupjes toe aan je bodymelk.

Emotionele balans met Essentiële olie Digize

Digize is een olieblend van Young Living die je fysieke lichaam helpt van mond tot kont,dus alles wat met verteren te maken heeft.

Maar je kan deze ook perfect inzetten bij het verteren van emoties. Ligt er wat op je maag of lever? Zitten je darmen wat in de knoop? Hou je emoties vast?

  • Diffuse Digize of doe een drupje in een glas water.

Emotionele balans met Essentiële olie Frankincense

Frankincense is echt één van mijn favoriete olietjes. Ik gebruik het elke dag.

Het houdt je in het hier en nu. Zet je met 2 benen op de grond.

Maar helpt je ook bij gevoelens van eenzaamheid, angst, onzekerheid en zo.

Frankincense wordt de olie der waarheid genoemd. Omdat Frankincense helpt om je ware ik, de waarheid die leeft in je hart open te zetten. De hoge frequentie van deze essentiele olie helpt om je ego los te laten zodat je dieper met je ziel kan connecteren.

Je laat gevoelens van minderwaardigheid en onzekerheid los.

Emotionele balans met Essentiële olie Lavender

Lavender’s kalmerende invloed breidt zich uit naar gevoelens van irritatie en frustratie.

Lavender helpt je om open en eerlijk te communiceren.

Mensen die lavender nodig hebben, zijn vooral mensen die in zichzelf zitten en blokkeren om hun ware zelf naar buiten te tonen. Wat zij tonen is niet wat in hun hart zit en wie ze diep van binnen zijn. Vaak heeft dit te maken met de angst voor afwijzing. Of een gevoel van niet geliefd, niet gezien of niet gehoord worden.

Frankincense & Lavender en emoties Video

Emotionele balans met Essentiële olie Lemon

Lemon is de ideale olie als je focus nodig hebt. En waar je focus op ligt, groeit. Wanneer jij je focus op al het goede in leven legt, creëer je meer van dat.

Hebben we niet allemaal wat meer focus nodig?

Lemon helpt je om je beter te concentreren en in te tunen op de taak die voor je ligt. Emotioneel helpt het om verwarring, twijfel en overweldiging uit de weg te ruimen.

Maar Lemon maakt ook komaf met beperkende overtuigingen, stagnerende energie en daarbovenop : het maakt van jou het zonnetje in huis.

Gebruik deze olie als je teveel ballen in de lucht hebt en dus gigantisch moet multitasken.

Maar gebruik het ook om komaf te maken met negatieve gedachten. Lemon kalmeert deze onzekerheden en herstelt het zelfvertrouwen.

En net als de zon geeft Lemon je dat zonnige, vertrouwd gevoel van een warm dekentje over je heen.

Emotionele balans met Essentiële olie Panaway

Panaway staat eigenlijk voor weg met ongemakjes. Je kan dit dus inzetten voor fysieke onrustjes, maar ook voor emotionele pijn. Een gebroken hart, verdriet, .. het kan soms zo erg zijn dat je er fysieke pijn van ondervindt.

  • Ga dan zeker Panaway diffusen of doe een paar drupjes Panaway in een rollon flesje en rol dit over je hartstreek.

Lemon & Panaway en emoties Video

Emotionele balans met Essentiële olie Peppermint

Peppermint werkt opmonterend en hartverwarmend. Geluk lacht je toe en er is niets om bang voor te zijn. Het helpt je om boven je angsten uit te stijgen en je leven met een open hart tegemoet te treden.

Ideaal voor mensen die een pessimistische kijk op het leven hebben. Maar ook voor mensen die rouwen.

Of als het leven echt veel op je dak gooit, helpt Peppermint met dit alles stap voor stap te verteren.

Peppermint is een goede olie wanneer jij weerstand voelt voor iets nieuws. Het elimineert de angst voor het onbekende.

Emotionele balans met Essentiële olie Purification

Purification helpt om toxische emoties los te laten en revitaliseert je energiesysteem. Gebruik purification vooral als je vastzit in steeds terugkerende emotionele patronen.

Om te kunnen helen, moet je kunnen ontvangen. Maar om te kunnen ontvangen, moeten je eerst loslaten wat je blokkeert om dan de nieuwe zuivere energie binnen te laten. Weg met het oude om plaats te maken voor het nieuwe.

Peppermint & Purification & emoties Video

Emotionele balans met Essentiële olie Thieves

Deze olie geeft je een beschermend gevoel wanneer er onzekerheid of paniek heerst.

Kleine mirakeltjes

Voor elk flesje kunnen we wel tientallen recepten en toepassingen geven.   Maar waar het eigenlijk om gaat is JOU. Jij bent de som van verschillende gevoelens en verschillende ongemakjes. Daarom zijn wij als team getraind om jou te helpen. Om jou persoonlijk op te volgen.

Wil jij starten met een starterskit van Young Living? Dan zijn we er voor jou!

Neem contact op

 

 

Nog meer tips over Essentiële Oliën?

Volg mijn Youtube kanaal

 

 

 

Gratis cadeautje

Wil jij weten hoe mijn Essentiele Olie Routine er uit ziet, download mijn gratis cadeautje  hieronder.

Leave a Reply 10 comments

Sharon Faes Reply

De panaway heb ik als eerste gebruikt dit wondermiddeltje hielp mij echt toen ik last had van een gekneusd staartbeen!

Daniëlle Franssen Reply

Dit is een top blog!

Wat een mooi overzicht van de oliën uit de starterskit en de manier waarbij ze op emotioneel gebied kunnen ondersteunen.
Dit blogje ga ik delen op mijn Facebook pagina!

Annick Lanoye Reply

Leuke blog, iets om over na te denken, ik zit momenteel wel in een lavendelperiode.

Marjan Duif Oom Reply

Sinds de jaren 80 gebruik ik al essential oils en ik wist al wat geuren kunnen betekenen voor je emotioneel welbevinden. Maar sinds ik de Young Living olie gebruik ontdek ik steeds meer. Inderdaad, door de optimale kwaliteit (100% puur en onverdund) werken deze binnen enkele seconden. Daarnaast heeft YL een enorm uitgebreid assortiment waardoor er letterlijk voor elke mogelijke emotie wel een olie is. Ik gebruik ze niet langer alleen voor mezelf 😉 Ik blijf ontdekken en leren en heb erg veel baat bij de inzet van deze olie! Geweldig!

Sabrina Claes Reply

Wow dat ik deze blogpost nog niet eerder helemaal gelezen heb! Ik gebruik de olietjes ook om mezelf te helpen in mijn rouwproces en aan deze info heb ik heel veel! Dankje!

Lisette Reply

Ik ben verliefd op de olietjes. Ik kan niet meer zonder. De en gebruik ik vaker dan de ander maar gebruiken doet ik ze allemaal!

Jeanette Reply

Goede blog! Hier kan ik wat mee!

Miet Boonen Reply

Geweldige informatie en zo duidelijk uitgelegd per olie en per emotionele probleem. Bedankt voor het delen.

Myrjam Minaer Reply

Wauwww geweldig al die etherische oliën, zoveel mogelijkheden, zoveel toepassingen. Wil dadelijk alles uitproberen, maar dat gaat niet… Alle info lezen, elke tip, alle combinaties, over en met elk olietje is bijna onbegonnen werk, zie soms door het bos de bomen niet meer… Bestaat er geen lijst met kortere uitleg, waar je bij interesse van naar meer info kan op zoek gaan?
Ondertussen al wel elke dag minstens 1x diffuser aangezet met een combinatie van etherische oliën die ik op jouw pagina gevonden heb… Zoektocht kan verder gaan … Heb er zin in

    Katinka Reply

    In de Academy staat een verkort overzicht voor elke olie en in onze Team facebookgroep staat een vastgepinde post bovenaan met hele korte uitleg over de starterskit olietjes. xxx

Leave a Reply:error

Heb je genoten van dit blog? Deel het met de wereld :)