Essentiële olie in rollon flesjes - Wat is dat precies?

Essentiële olie in Rollon flesjes – inclusief video handleiding + receptjes

essentiële-olie-in-rollon-flesjes

Essentiële olie in rollon flesjes, wat is dat precies? Ik ben dol op essentiële oliën. Zo erg .. dat mijn voorraad van verschillende geurtjes hier ontzettend groeit.

Als iemand me een jaar geleden vroeg : Katinka, wat staat er op jouw verlanglijstje, antwoordde ik steevast : mooie notaboekjes. Nu antwoord ik : mooie notaboekjes en olietjes img alt=. Inner Child, Release, Abundance, jaaaaa …. ga zo maar door.

En dan het leukste deel : zorgen dat deze olietjes een vast onderdeel van mijn gezondheidsroutine of verzorgingsroutine of huishoudroutine worden.

De meeste essentiële oliën kunnen niet rechtstreeks op de huid aangebracht worden maar moet je verdunnen in een draagolie.

Rollon flesjes zijn de oplossing: snel te maken, makkelijk inzetbaar en heel handig om mee te nemen voor onderweg.

Essentiële olie in Rollon flesjes – Wat is een rollon flesje precies?

Het zijn flesjes (meestal uit donkerkleurig glas) die een “klaar voor gebruik” mix bevatten van een draagolie en wat druppels essentiële olie. In plaats van een druppelaartje zit er een rollon stukje op waarmee je over je huid kan rollen.

Je kan de rollon gebruik op bepaalde drukpunten zoals bijvoorbeeld je pols of achter je oor. Eigenlijk de plaatsen waar je haarvaatjes het dichtste bij je huid liggen.

Wat is het voordeel van een rollon flesje?

De huid is ons grootste orgaan en kan essentiële oliën absorberen. Deze moleculen zijn zo klein dat ze doorheen de buitenlaag van de huid kunnen en via de haarvaatjes in de bloedstroom terecht komen waar ze hun weg doorheen het lichaam vinden.

Let op : als je een groot deel van je lichaam wil insmeren, dan is er een groter deel van je huid dat de essentiële olie opneemt. Dit betekent dat de olie nog meer verdund moet zijn, anders neem je vaak te veel aan essentiële olie op. Vermits deze superkrachtig zijn, is het slim om hier spaarzaam mee te zijn.

Essentiële olie in Rollon flesjes – een handleiding

Essentiële olie in Rollon flesjes – receptjes uit de starterskit

 • Je hebt veel te hard gewerkt en je wil er toch weer onmiddellijk bovenop want je hebt nog grootse plannen – roller : 10 ml draagolie + 10 dr Peppermint. Masseer hier je buik mee en je voelt je weer “on top of the world”.
 • Je wilt focus om te werken – roller : 10 ml draagolie + 5 dr Lemon + 5 dr Peppermint. Wrijf achter je oren.
 • Lekker Netflixen en chillen : 10 ml draagolie + 10 dr Lavender + 5 dr StressAway. Rol over je polsen.
 • Je emoties balanceren : 10 ml draagolie + 20 dr Frankincense. Rol op je voetzolen.

Leave a Reply 11 comments

Heidi Sel Reply

Katinka,
Geweldig zo een roll-oN
Zalig om je bezig te zien
Zou ik ook willen……

groetjes Heidi

  Katinka Reply

  Ja hee, ik maak rollons voor bijna alles. Ik vind het gewoon zo makkelijk. En mee te nemen in je handtas. xxx

Brigitte Reply

Hallo Katinka,
Ik probeer je boekjes te bestellen, maar ik krijg niets binnen. Ook niet in de spam.
Ik probeerde het al eerder maar toen kreeg ik ook geen mail terug.

Gr. Brigitte

  Katinka Reply

  Hoi Brigitte, waar precies probeer je deze te bestellen?

   Brigitte Reply

   De download van de recepten

    Brigitte Reply

    Het downloaden is al gelukt, Katinka.
    Bedankt,

Sharon Faes Reply

Het is zo leuk dat je alles zelf kan maken en dus kan je alles zelf ook bijvullen.. Mijn kennis van de olie groeit met jouw advies.

Daniëlle Franssen Reply

De roll- on flesjes zijn echt super fijn en gemakkelijk om mee te nemen. In mijn starterskit zitten meer dan genoeg verschillende olietjes zodat ik voor iedere emotie of lichamelijk kwaaltje een roll – on kan maken. Ik ga wel even opzoek naar leuke etiketjes.

Marianne De Maeyer Reply

Roll-on…. wat hou ik er van en ik maak veel roll-on flesjes, gemakkelijk om mee te nemen, gemakkelijk aan te brengen, geen verspilling (want dat gebeurt wel eens met druppelen), gemakkelijk te doseren en voor alle ‘kwaaltjes’ kan er 1 gemaakt worden!

Marjan Duif Oom Reply

Roll ons, ik heb er inmiddels zo veel. Elke avond in bed doe ik er wel een onder mijn voeten. In mijn jaszak overdag heb ik er altijd 1 of 2 mee. Ik heb kleinere 5 ml dus ze nemen vrijwel geen ruimte in. Het is een soort EHBO en het helpt direct. Supergaaf toch! Als draagolie heb ik meestal amandelolie, soms kokosolie, olijfolie, avocadoolie maar ik wil zeker de V6 olie ook eens proberen 🙂

hilde broekx Reply

Ik heb onmiddellijk de roll-on gemaakt.
Ik ben verzot op de geurcombinatie van thieves en purification.

thx 🙂

Leave a Reply:error

Heb je genoten van dit blog? Deel het met de wereld :)