Natuurlijk verzorgen met honing - een nieuwe dagelijkse routine

Natuurlijk verzorgen met honing

Natuurlijk-verzorgen-met-honing

Natuurlijk verzorgen met honing. Doe jij mee met deze nieuwe gewoonte? Je gezicht wassen met honing.

Enkel honing en water.

Natuurlijk verzorgen met honing – waarom?

 1. Honing is een puur en natuurlijk product
 2. Het is antibacterieel
 3. Het werkt heel zacht in op de huid
 4. Door milieuvervuiling en veel chemische stoffen in onze dagelijkse verzoring verliest de huid de kracht om vocht bij te houden, waardoor rimpeltjes en veroudering sneller zichtbaar worden. Het natuurlijk hydraterend vermogen van honing hydrateert de huid en heeft een verjongend effect
 5. Honing is geschikt voor alle huidtypes, zelfs de meest gevoelige huid.

Natuurlijk verzorgen met honing – hoe?

Wat heb je nodig om je gezicht te wassen met honing?

 • Pure honing : kies een zo natuurlijk mogelijke versie.
 • Water

Hoe was je je gezicht met honing?

Doe deze handeling ’s morgens wanneer je nog geen make-up op hebt. Later toon ik je een recept om met honing make-up weg te nemen.

 • Neem een theelepel honing in je handpalm.
 • Voeg 1 drupje essentiële olie toe.
 • Wrijf je handen over mekaar en breng dan de honing over op je gezicht.
 • Masseer deze zachtjes in.
 • Spoel dan af met lauw water.

Jij hebt een streepje voor.

Als je al langer dit blog leest, schrik je helemaal niet van dit voorstel. En wie me kent, weet dat ik altijd experimenteer met natuurlijke remedies en oplossingen voor dagdagelijkse routines.

Daarom lijkt het me een super idée om deze uitdaging te sturen naar iedereen die je kent die een beetje nieuwsgierig is naar een natuurlijke levensstijl met natuurlijke producten. Zo kan je hen leren hoe gemakkelijk en efficiënt het is om volledig “groen” te gaan met gezonde schoonheidsroutines.

Jouw eerste opdracht is :

Vertel over de Oil2Bloom Honing Uitdaging.

Kopieer deze afbeelding en deel ze rond. Stuur ze op de mail naar anderen. Deel deze via facebook. En stuur iedereen naar deze link : www.oil2bloom.be/natuurlijk-verzorgen-met-honing

Natuurlijk-verzorgen-met-honing

Niks is fijner om samen gek te doen. Dus hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Jouw tweede opdracht is :

Zet pure honing op je boodschappenlijstje. Zoek eens op of er imkers in je buurt zijn zodat je echt pure lokale honing kan gebruiken. Soms valt het je pas op dat er zo iemand in je buurt is als je er naar zoekt.

Maar maak je geen zorgen als je dit niet vindt. Dan koop je deze gewoon in de supermarkt.

Voila, dan ben je er helemaal klaar voor.

Natuurlijk verzorgen met Essentiële olie

Het kan niet missen. Op een blog dat grote fan is van essentiële oliën, vertel ik sowieso ook graag dat jij aan je honing ook wat essentiële olie kan toevoegen.

Eens jij de waanzinnige voordelen van essentiële oliën ontdekt, zal het moeilijk zijn om te stoppen. Ze zijn als Netflix! Je.kan.gewoon.niet.stoppen. Zelf gebruik ik ze voor zo goed als alles : blauwe plekken, stress, rustig slapen, huidverzorging, overvloed creëren, … Ze zijn gewoon onderdeel van mijn dagelijkse routine. Ik vind het zelf ook belangrijk om een mooie, zachte huid te hebben en zal deze dan ook zo goed mogelijk verzorgen.

Essentiële oliën zijn echt een meerwaarde als het op huidverzorging aankomt. Je huid is immers je grootste orgaan en het slorpt meer dan 60% op van wat je op je huid smeert. Dus het is zeker slim op “goed voor jou” dingen op te smeren.

En het geeft een extra heerlijk aroma!

Meer weten over Essentiële Oliën en de vele toepassingen? Volg dan de gratis workshop “Essentiële Oliën 101 – voor beginners”

Essentiële olie toevoegen

Je kan dit doen rechtsteeks in het honingpotje of wanneer jij een beetje honing in je handpalm neemt er 1 drupje essentiële olie bijvoegen.

Essentiële oliën die ik hiervoor aanraad, zijn:

Frankincense

Frankincense helpt om fijne poriën te behouden en ondersteunt een gezonde cel regeneratie en helpt in de strijd tegen rimpeltjes. Eerlijk: dit is mijn favoriet om toe te voegen.

Lavendel Olie

Deze olie ruikt bijzonder goed en geeft me altijd dat zomerse gevoel. Maar het werkt ook relaxerend zowel op je lichaam als geest. Het helpt ook met een gezondere regenaratie en het verfijnen van poriën.

Orange Olie

Deze olie is ideaal als je last hebt van verstopte poriën.

Natuurlijk verzorgen met honing – actie

En dan gewoon doen! Je gezicht zal geweldig zacht en zuiver aanvoelen en er stralend uit zien.

Wow, ik heb er alvast zin in! Ga er voor en binnen enkele dagen volgt er meer.

Laat je hieronder weten of je meedoet?

Leave a Reply 2 comments

Sharon Faes Reply

Ik heb de orange toegepast en mijn huid was de hele dag zo zacht en het is simpel om toe te passen.

Marjan Duif Oom Reply

Oh wat heerlijk. Al tientallen jaren neem ik af en toe een maskertje waarbij ik rauwe, koudgeslingerde honing op mijn gezicht doe. Mijn ‘uitdaging’ is echt om dit regelmatig te doen. Ik vind sowieso Lavender en Frankincense heerlijk op mijn gezicht, maar ik ga de andere olie zeker ook uitproberen… Dank je wel voor de tip!

Leave a Reply:error

Heb je genoten van dit blog? Deel het met de wereld :)