Op reis met essentiele olien - dit neem ik mee op reis


Op reis met essentiele olien. Welke olien neem je mee? Mag je olien meenemen als je gaat vliegen …

Ik vertrek binnenkort op retreat en vermits ik hou van plannen, ben ik al bezig met plannen welke essentiële oliën ik wil meenemen.

Deze gids is voor al wie op reis vertrekt en ook wilt profiteren van al het goede dat de EO je op een natuurlijke manier kunnen bieden.

Deze gids vertelt je ook over mijn favorieten en die zijn elke keer dat ik op retreat vertrek anders.


Op reis met essentiele olien – Kun je vliegen met essentiele oliën?

Ja, zolang je maar een paar richtlijnen volgt.

Sowieso mogen EO in je ruimkoffer. Zorg uiteraard wel dat er tijdens je reis niets kapot kan gaan. Tenslotte worden deze koffers enorm opgestapeld in het ruim.

Maar hoe zit het met de handbagage? Dan moet je natuurlijk de regel voor vloeistoffen kennen.

Je mag vloeistoffen in verpakkingen van max 100ml meenemen, verpakt in een doorzichtige hersluitbare plastic zak. In totaal mag je 1 liter aan vloeistoffen meenemen, zolang ze maar verdeeld zijn over kleinere max 100 ml verpakkingen.

Dus kan  een EO van 5ml of 15ml prima.

Zie ook : https://www.schiphol.nl/nl/pagina/vloeistoffen-in-je-handbagage/ en https://www.brusselsairport.be/nl/passengers/your-travel-planner/access-security-control/liquids-gel

Op reis met een mondkapje of mondmasker

Of je nu voor- of tegenstander bent van een mondkapje, het geeft sommige mensen een benauwd gevoel. Maar het moet nu éénmaal.

Ik doe 1 drupje R.C. aan de binnenkant van mijn mondkapje en ik moet zeggen : dat doet wonderen. Ik voel me veel vrijer. Je kan ook kiezen voor StressAway en dan krijg je er nog een dosis ontspanning bij.

Op reis met essentiele olien in de auto

Heerlijk is het om een autodiffuser aan te schaffen. Ideaal voor wie snel wagenziek wordt, maar ik vind het ook gewoon fijn als een wagen lekker fris ruikt. Citrusvruchten zoals Lemon & Orange zijn heerlijk fris. Digize is goed voor wie snel last heeft van een misselijk gevoel in de wagen.

Als ik met de wagen reis, heb ik een speciaal EO koffertje om al mijn oliën in mee te nemen.

Op reis met essentiele olien – wat heb jij nodig?

Gezwollen voeten na een vlucht : Cypress en Lemongrass

Maak een massagemengsel van wat V-6 draagolie (of amandelolie of jojobaolie) en voeg wat druppels Cypress en Lemongrass toe. Masseer je benen en gezwollen voeten.

Enne … wist je dat …. Lemongrass een natuurlijke nagellakremover is? Dit is meteen dus ook DE olie die ik meeneem in plaats van zo een super chemische jakkes dissolvant.

Jet Lag : Lavender

Deze is ideaal om te ontspannen of te slapen tijdens de vlucht. Wrijf een beetje Lavender op je slapen. Ben je aangekomen, doe dan een drupje Lavender op je hoofdkussen voor je gaat slapen.

Droge lippen – droge nagels

Door de extreem droge lucht in het vliegtuig, krijg ik snel last van droge lippen. Ik neem dus mijn Young Living lipbalm Lavender mee voor heerlijke zachte en kissable lippen 😊. Voor droge nagels neem ik mijn nagelriemroller mee. Deze bestaat uit een rollertje van 5ml gevuld met draagolie en wat druppeltjes Frankincense.

Energy Booster : Peppermint

Op reis ontspan je, maar daarom is vakantie niet minder vermoeiend. Je bent vaak een hele dag toch in de weer met marktjes bezoeken, musea bezichtigen, kuieren, …

Giet een paar druppeltjes Peppermint op de vloer van de douche voor je de warm waterkaan opendraait. De stoom die vrijkomt als je doucht,  geeft je een extra energie boost.

Teveel gedronken op een avondje uit? : Peppermint

Wrijven met pepermuntolie op je slapen en buik kan de bonzende hoofdpijn en misselijkheid waarmee je wakker wordt helpen verlichten.

Frisse hotelkamer – Lemon en/of Orange

Niet alle hotelkamers ruiken even fris. Vaak is het eerste wat ik doe, een beetje Lemon of Orange diffusen. En heb je geen diffuser … no worries … dan doe je gewoon wat water in een spuitflesje en voeg je daar wat drupjes EO aan toe. Spritzen maar !

Reinigende handgel of spray : Thieves

Zie mijn blogje : https://oil2bloom.be/maak-je-eigen-reinigende-handgel/

Opgeblazen, constipatie of net lekker los : Digize

Echt … de Digize .. het is een lifesaver van mond tot kont! Need i say more 😊

Anti muggen – Onmisbaar – vooral op de camping : Citronella

Een drupje hier, een drupje daar, een drupje every waar …

Citronella is niet zongevoelig en mag je dus ook op je huid gebruiken, zelfs al kom je in de zon. Dit mag bijvoorbeeld niet met citrusvrucht oliën zoals Orange en Lemon. Dus ik maak een spray met water en druppeltjes citronella.

Check ook deze blogs :

De EO die ik meeneem op retreat

Jaarlijks ga ik er effe helemaal alleen tussenuit. Veel mensen vinden het gek dat ik zo graag op mijn ééntje ga.

Maar het is voor mij het ultieme opladen.

Ik heb immers in het dagelijkse leven altijd heel veel mensen om me heen, al heb ik met de meeste mensen enkel een digitale relatie. Toch beantwoord ik vele berichtjes en mails per dag. Doe ik vele zoomcalls en op een bepaald moment … bekruipt me dan het gevoel van …

Pffff … ik wil niet meer … ik ben iedereen beu … En hoe lief mijn team ook is, hoe een geweldige mensen het ook zijn … ik kan dan effe niet meer. En VOOR ik dit ga voelen (ik voel het immers aan komen), ga ik op retreat.

En dan kom ik terug .. met een waanzinnige energie, tientallen nieuwe ideeën, barstensvol enthousiasme.

Maar op je ééntje is toch maar op je ééntje. En dan brengen EO precies de emoties waar ik naar op zoek ben. Dus deze gaan nog extra mee :

  • Voor rust en vrede en harmonie : Harmony
  • Voor een gevoel van geborgenheid : Cedarwood (zonder Cedarwood vertrek ik niet 😊)
  • Voor de ultieme zelfzorg : de Raindrop EO kit. Ik heb net geleerd hoe je een volledige Raindrop behandeling doet. De behandeling start bij de voeten en dat kan ik dus perfect ook bij mezelf.
  • Deze keer neem ik ook GLF mee. Ben echt benieuwd wat het met me gaat doen. Dit wordt vast een volledig apart blogje …. (to be continued)

De Raindrop voetmassage

Alle organen en zenuwuiteinden in ons lichaam zijn verbonden met de voeten!

Dus of je nu moe bent, verlichting nodig hebt van stress of ongemakken hebt, de bloedcirculatie wilt verbeteren, enzovoort, de lijst gaat maar door – voetreflexologie is een natuurlijke en veilige manier om het lichaam te stimuleren zichzelf te genezen! En het is onderdeel van een volledige Raindrop behandeling. Die is echt de moeite. Je voelt je een nieuw mens! Mijn voornemen na de retreat : ELKE maand een Raindrop behandeling. Yep, dit is het jaar van de zelfzorg ♥

Wil jij ook eens zo een behandeling ervaren … Check wie uit het Team deze behandeling geeft hier : www.oil2bloom.be/raindrop

En jij?

Zonder welke olie zou jij niet vertrekken? Ik ben superbenieuwd …

Leave a Reply 5 comments

Annick Lanoye Reply

Leuke blog, ik neem mee: Orange, panaway, digize, peace & calming, thieves, peppermint, r.c. en lavender

    Katinka Reply

    Lekker uit de starterkit!

Lisette Reply

Oh deze heb ik gemist voor ik op vakantie ging. Ik heb wel veel olietjes mee. Sws alle olietjes uit de starterskit en nog een aantal die ik het meest gebruik maar niet in de starterskit zitten zoals endoflex, raven en australian kurana.

greet Reply

Ik ga nooit op reis zonder olietjes!
zelfs op een dagtrip heb ik olietjes mee.

Mijn favorieten om mee op reis te nemen zijn: thieves, purification, lavender, R.C., deep relief, cool azul sports gel, stress away, peace & calming, cedarwood… en de zelfgemaakte rollers en snuivertjes.

Sabrina Reply

Wat een goei fijne blog waar je veel goei tips en informatie uit haald.
Voor mij vakantie.

Leave a Reply:error

Heb je genoten van dit blog? Deel het met de wereld :)