Parfum zelf maken - met essentiële oliën - Oil2Bloom

Parfum zelf maken – met essentiële oliën

Parfum zelf maken? Ben jij op zoek naar producten met minder chemische troep? Dat is vooral moeilijk als het om parfum gaat.

Maar ik heb supergoed nieuws. Wat als jij een natuurlijk parfum kan hebben dat je de hele dag kan dragen met een geur waar je dol op bent. Beeld je eens in dat jouw parfum je helpt met het verminderen van je stresslevel en het boosten van je zelfvertrouwen. Hoe cool is dat?

Jaaaaaa, roep je nu vast.

En het nog betere nieuws is dat het niet moeilijk is om te maken en bovendien pakken minder kost dan een parfum met een mooie merknaam.

Waarom essentiele olien?

Essentiele olien zet ik vooral in bij al mijn DIY recepten voor mijn huishouden en verzorging. Plus het ondersteunen van mijn fysieke welzijn zoals een sterk immuunsysteem en bakken vol energie.

Maar ik ben het meest dol op essentiele olien omdat ze je emoties beinvloeden. Mijn humeur gaat naar boven, mijn stress level naar beneden. Haha, ik kan zelfs de emoties van de mensen in mijn omgeving wat beinvloeden.

Yezzzzzzzzz, ik voel me af en toe heel “witchy”.

Maar essentiele olien zijn vooral gekend voor hun geuren.

Niettemin zijn de meeste EO gewoon troep. Brol zeggen wij op z’n vlaams. Synthetische brol.

Dan doe je meer kwaad dan goed.

Pure essentiele olien zijn eigenlijk de originele parfums. De Hongaren waren de eerste om parfum te creëren uit een mix van plantenoliën en alcohol. Maar in de 19de eeuw leerde men al snel dat ze deze plantenoliën synthetisch konden maken en dat dit veel goedkoper uit kwam. En ook veel makkelijker te maken was in grote hoeveelheden. En toen werden de originele versies in de vergeethoek gestopt.

Ik gebruik alleen de puurste van de puurste.

En ja, ik gebruik ze ook als parfum. Absoluut! Je ruikt heerlijk en je bevordert je welzijn. Welk product op aarde doet dat, behalve essentiele olien??

Dus nééééééééé, loop niet naar het Kruidvat voor essentiële olietjes!

Parfum zelf maken – zo doe je dat:

Ik gebruik altijd rollon flesjes als parfum. Ik vind dat het meest makkelijke en ook het meest voorzichtige.

Ik ben altijd bang dat een flesje parfum open gaat in mijn handtas en alles bekliedert. Het zou wel goed ruiken, dat wel.

Hoe je een rollon flesje maakt, zie je in deze video:

Parfum zelf maken – dit heb je nodig

Je hebt maar 3 dingen nodig

Wist je dat?

Wist je dat parfums die je in de winkel koopt, enorm veel alchohol bevatten?

Dit zijn enkele percentages voor jou :

 • Eau de toilette bevat 80-90% alcohol en 4à8% essentiele olien of synthetische geur (fragance)
 • Eau de parfum bevat 80-90% alcohol en 8à15% essentiele olien of synthetische geur (fragance)

Parfum zelf maken – recept ideetjes

Mijn favoriete recept is het meest makkelijke recept, want het omvat maar 1 essentiele olie, al is het een blend

 • 30 dr Joy en het flesje verder aanvullen met jojobaolie

Wist je dat in deze blend dezelfde essentiele olien zitten als in Joy van het bekende merk Jean Pattou? Namelijk Rose Otto en Jasmine.

parfum zelf maken

Chanel Nr 5

Toen ik dat ontdekte zocht ik op welke essentiele olien in Chanel Nr 5 zitten. Want dat was altijd mijn ALL DAY favoriete parfum vroeger.

Dit zijn ze: Bergamot, Lemon, Jasmine, en nog enkele anderen.

Wil jij dus je eigen Chanel Nr 5 samenstellen, i’m your girl! Contacteer me en ik help je verder!

Een bloemige geur

5 dr Jasmine + 2 dr Lavender + 5 dr Rose

Een aardse geur

10 dr Rosewood + 5 dr Rosemary

Een spicy geur

10 dr Abundance + 2 dr Thieves

Parfum zelf maken – hoe kies je eigenlijk

Uiteraard zou ik vooral kiezen waar ik qua geur dol op ben. Maar waarom niet kiezen vanuit het emotionele effect dat je wenst?

Want jij kan kiezen : kalmerend, verkwikkend, romantisch, .. !

Enkele voorbeeldjes:

 • Jij wilt kalm en relaxed zijn : Peace & Calming – Valor – Lavender
 • Jij bent in een romantische bui : Joy  – Ylang Ylang – Lady Sclareol
 • Jij wilt je verkwikt voelen : Bergamot – StressAway

Jouw beurt

Is parfum zelf maken wat voor jou? En kan je niet wachten om aan de slag te gaan met allerlei receptjes?

Neem dan alvast contact op : katinkamichiels@telenet.be of vul het formulier in : www.oil2bloom.be/pop

Leave a Reply 11 comments

Annick Lanoye Reply

Kan dit ook met water? Ik spray nl. graag. Wat zijn dan de hoeveelheden?

  Katinka Reply

  Het kan zeker ook met water. Alles blijft dan hetzelfde qua hoeveelheden alhoewel je natuurlijk mag experimenteren en je geur net zwaarder of lichter maken. Vergeet niet te schudden voor gebruik want water en olie mengen niet zomaar.

Sandra G. Reply

Sinds ik essentiële olie heb ontdekt, gebruik ik niets anders meer als parfum. De geuren zijn zoveel puurder. En gewoon het gedacht alleen al dat ik daarmee mijn lichaam een hele hoop chemicaliën en synthetische rommel bespaar…

Inne Baert Reply

Weet u welke variant intenser is? Het gebruik van etherische olieën of met bloemen/kruiden en dit zo laten trekken in een basisolie? Alvast bedankt! Ik ben ook aan het twijfelen tussen een eigen gemaakte parfum op basis van olie of alcohol. Welke zou het langste blijven als je deze op je huid doet?

  Katinka Reply

  Wat superleuk Inne dat jij je eigen parfums maakt. Dan zijn we vast een match, want ik doe dat ook heel graag mijn eigen spulletjes maken. Maak je nog meer dingen? Volgens mij is het gebruik van essentiële oliën het krachtigste gewoon omdat dit een zeer geconcentreerde vorm is. Ik gebruik sowieso altijd olie als basis. Niet omdat de geur dan langer zou blijven want dat is niet zo. Maar vanwege het uitdrogende effect van alcohol op de huid. Hopelijk kan je hier wat mee.

   Inne Baerta ik Reply

   ja ik probeer mijn eigen make up te maken, alsook zalven en huishoudproducten. Nu was ik op zoek naar een natuurlijke parfum maar ik vond nergens iets naar mijn smaak vandaar dat ik het even zelf wou proberen. Ja ik heb ook liever op basisolie. Ik word altijd dol in mijn hoofd van de alcoholgeur. Ik kan er niet goed tegen. Maar als de parfum op oliebasis niet lang blijft dan had het misschien niet veel zin om deze zelf te maken vandaar even mijn vraag. Als je uw zelfgemaakte parfum op je huis smeert, hoe lang ruik je deze ongeveer? Dan heb ik daar ongeveer een idee van. Alvast bedankt!!

    Katinka Reply

    Ik denk dat de lengte van de geur te maken heeft met welke geur (basisnoten geuren langer) en hoeveel druppels je gebruikt.
    Ik merk toch wel dat het een aantal uur makkelijk geurt. Ik denk natuurlijk ook dat het met de kwaliteit olie te maken heeft.

     Inne Reply

     oke enorm bedankt ! Ik lees ook dat je graag de mixolie van joy lekker ruiken vindt. Waar kan ik deze vinden? Grtjs

     Katinka Reply

     Dankjewel voor je reactie Inne. Joy is een speciale blend van Young Living, het merk waar ik mee werk. Het bijzondere aan starten bij ons is dat je we nooit zomaar iets verkopen maar dat je er ook altijd begeleiding bij krijgt. Dus moest je ooit interesse hebben om echt aan de slag te gaan met natuurlijke remediën, i am your GIRL!

Hanne Van den Bergh Reply

Hey,

Welke oliën gebruik ik het beste voor zo’n roll on te maken? En waar vind ik zo’n flesjes?

Alvast bedankt!
Groetjes Hanne

  Katinka Reply

  Hey Hanne, alle oliën uit de starterkit zijn supergeschikt. Ik kan je meer dan 100 toepassingen vertellen :). rollertjes zelf koop ik bij amazon, bol of aliexpress.
  Al je zin hebt om te starten, mail me dan even : katinkamichiels@telenet.be en dan maken we even via zoom kennis en kan ik je al wat ideetjes geven voor jou persoonlijk. xx

Leave a Reply:error

Heb je genoten van dit blog? Deel het met de wereld :)