Visionbord of droombord - hoe weet je of het werkt?

Visionbord of droombord – Hoe weet je of jouw droombord werkt?

Een vision bord of droombord - werkt het wel?

Het maken van een droombord is een leuke activiteit en sommige mensen houden droombord party’s vol met vrienden, plezier, gelach, muziek en eten. Wie houdt er niet van een feestje en wat is er niet leuk aan het uitknippen van foto’s van je ideale leven?

Sommige mensen doen een droombord echter snel af als ‘woo woo’ of magisch of als een creatieve puzzel die gewoon niet werkt. Of jouw droombord voor je werkt of niet, komt neer op een paar eenvoudige tips.

Volg de tips en je zult waarschijnlijk succes zien. Negeer de tips en je zult waarschijnlijk afgeleid, gefrustreerd en boos worden omdat je tijd hebt verspild met het maken van het bord.

Visionbord – Tip # 1: Minder is meer

Meestal vullen mensen graag een gigantisch stuk karton met tientallen foto’s van hun hoop en dromen, alles van het droomhuis aan de oceaan tot de diamanten en privéjachten. Maar hoe kun je je concentreren op het in één keer bereiken van al die grote items? De meeste mensen kunnen zich niet op meerdere doelen tegelijk concentreren, vooral grote, waardoor ze afgeleid raken en belangrijke kansen missen. Bewerk het aantal foto’s dat je op je droombord gebruikt en bepaal welke van die doelen je als eerste wilt bereiken.

een droombord - less is more


Visionbord – Tip 2: geef prioriteit aan je doelen

welke doelen hebben je prioriteit

Wat vind je het belangrijkst: 4 uur per week werken of aan zee wonen? De chique sportwagen of de mogelijkheid om de wereld rond te reizen? Dit zijn natuurlijk slechts voorbeelden, maar je moet elke foto die je tegenkomt prioriteit geven en jezelf echt afvragen WAAROM je dit op je bord wilt hebben. Is het echt belangrijk voor je of is het een flashback uit je kindertijd? Als een foto niet belangrijk voor je is, weet je onderbewustzijn dat en raak je alleen maar afgeleid of verward over waar je naartoe zou moeten werken.

Visionbord of droombord – Tip 3: onderneem actie

droombord - neem actie

Alleen omdat je de foto’s samenvoegt en ze op je kantoor plaatst, wil nog niet zeggen dat de dingen op magische wijze verschijnen. Zelfs als je de loterij wilt winnen, moet je toch actie ondernemen om het kaartje te kopen, toch? Hetzelfde geldt voor vision boards. Als je je eerste huis wilt kopen, onderneem dan wat actie: doe wat onderzoek of huur een makelaar in, praat met een hypotheekmakelaar om vooraf goedkeuring te krijgen en verhoog je marketinginspanningen om meer coachingklanten te vinden.

Visionboard – Tip # 4: geloof dat je goed genoeg bent

je bent goed genoeg

Mindset is alles als het gaat om het realiseren van doelen. Als je het slachtoffer wordt van negatieve zelfpraat die zegt dat je het niet verdient om groots te worden, dan zul je minder snel actie ondernemen om die doelen te bereiken.

Hoe vaak heb je jezelf er niet van weerhouden een les of programma te maken omdat je denkt: “Wie wil er van mij leren?”

Het veranderen van je manier van denken en het loslaten van de blokkades die je tegenhouden, gebeurt niet van de ene op de andere dag, maar als je die negatieve gedachten hoort binnendringen, zeg dan hardop: “Waarom ik NIET? Waarom zou ik niet degene zijn die succes behaalt? Als ik het niet ben, wie en waarom verdienen ze het dan meer? “

Gewoon doen ♥

Als je bereid bent actie te ondernemen, bereik je jouw doelen. Als je wilt dat dingen aan je worden overhandigd, zul je stagneren in je bedrijf en in het leven. Droomborden zijn hulpmiddelen die worden gebruikt om je doelen en dromen te visualiseren. Ze ZULLEN werken, als je de tool correct gebruikt.

doe mee met de workshop over een droombord maken

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply:error

Heb je genoten van dit blog? Deel het met de wereld :)